Terug

Volg Hart van Nederland

'Wie heeft mijn kat geel geverfd en in benzine gedrenkt?'

'Wie heeft mijn kat geel geverfd en in benzine gedrenkt?'

Dieren

23 okt 2017, 21:38

Linda Brand uit Aalsmeer is verbijsterd en boos, want ze trof haar 3-jarige kater Snowy maandagochtend aan met gele verf in zijn vacht. "Hij rook naar graffiti en was helemaal nat." Het begon zaterdagochtend, toen Linda de hond uitliet. Normaal gesproken liep Snowy mee, maar dit keer niet. "Hij was in geen velden of wegen te bekennen, terwijl hij normaal gesproken altijd in de buurt van ons huis blijft."

'Daar zat hij. Helemaal ineengekrompen, met zijn achterlijf naar beneden. Helemaal nat en onder de gele verf   Zaterdagavond heeft ze nog een ommetje gedaan en zijn naam geroepen, maar Snowy kwam weer niet tevoorschijn. Toen hij zondag nog niet terecht was, heeft Linda zijn vermissing gemeld op de website voor vermiste en gevonden dieren: Amivedi. Tot maandagochtend hoorde ze niks meer van de kat, totdat ze in de tuin stond  en een luid gemiauw hoorde. "Ik riep 'snowtje', maar hij sprong niet op het hek. Ik deed het hek dus maar open, en daar zat hij. Helemaal ineengekrompen, met zijn achterlijf naar beneden. Helemaal nat en onder de gele verf." 'Dit is te triest voor woorden'

- dierenarts

De dierenarts wist ook niet wat hij zag: ''Dit is te triest voor woorden." De dierenarts probeerde de verf en de nog onbekende vloeistof waar hij zo nat van was, uit zijn vacht te krijgen. Een uurtje later werd Linda gebeld. De dierenarts heeft het grootste deel van de vacht schoon gekregen met Biotex, maar Snowy moet wel een nachtje blijven omdat nog niet duidelijk waar zijn vacht zo nat van was. Het blijkt benzine of terpentine te. En als hij daar aan gelikt heeft, loopt hij misschien gevaar. "Als het anti-vries is, kan hij dood gaan'', vertelt het ongeruste baasje. Snowy moet een nachtje in de dierenartsenpraktijk slapen en dinsdag hoort Linda in de loop van de dag hoe het met hem gaat. En haar andere katten? "Ik kan ze niet opsluiten, maar ik ben heel erg bang dat mijn andere katten ook wat overkomt. Ik probeer ze voorlopig maar binnen te houden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.