Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse whisky-importeur voorbereid op brexit: 'We hebben tienduizenden flessen ingeslagen'

Politiek

24 dec 2020, 18:03

Er is eindelijk een Brexit-deal. Het was kantje boord en de tijdsdruk was groot, maar aan het eind van donderdagmiddag lag er iets op tafel waar beide partijen mee kunnen leven. Whisky-importeur Marcel Bol wilde het er echter niet op aan laten komen en nam alvast maatregelen. Door alle onzekerheid over de afspraken rondom het definitieve vertrek van de Britten uit de Europese Unie heeft Bol het zekere voor het onzekere genomen, vertelt hij aan Hart van Nederland. Zo heeft de drankimporteur uit het Noord-Hollandse Heiloo heeft de afgelopen weken al een flinke voorraad whisky ingeslagen. Hij kan nu maanden vooruit. Lees ook: The deal is done: na maanden onderhandelen eindelijk brexit-akkoord bereikt

Tienduizenden flessen whisky

In het magazijn van Bol ligt op dit moment zo'n dertig procent whisky dan normaal. "Het zijn tienduizenden flessen", aldus de ondernemer. "Leveranciers adviseerden ons meer flessen in te slaan. Nu kan dat nog zonder extra kosten. Hoe dat volgend jaar is moeten we nog maar zien." Ondanks de extra voorraad moeten liefhebbers in de toekomst meer gaan betalen voor een glaasje Schotse whisky, verwacht de importeur. "Dat komt door mogelijke invoerrechten en accijnzen die moeten worden betaald over importgoederen." Daarnaast loopt de handelaar risico dat zijn flessen door de douane worden tegengehouden voor extra controle. Lees ook: Uitzwaaifeestje Brexit aan Zee valt in het water: 'Te weinig kaarten verkocht' Het gehele pakket aan maatregelen van de Brexit-deal bestaat uit zo’n 2.000 pagina's. Het is nog onduidelijk wat er allemaal precies is opgenomen in de overeenkomsten. Ondernemers als Bol zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat ze weten waar ze aan toe zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.