Terug

Volg Hart van Nederland

Welke 'gore lafbek' stal de urn van oma Bep?

Welke 'gore lafbek' stal de urn van oma Bep?

112

21 dec 2020, 08:24

Nabestaanden van Bep Jonkman, die stierf in 2008, zijn woest. Haar urn, die bij crematorium Nedermaas in Geleen stond, is gestolen. De familie reageert verbijsterd en geschokt op de roof.

"Welke gore lafbek is zo ontzettend stoer om een urn te jatten? En wie weet wat ermee gebeurd is?", schrijft de kleindochter van oma Bep woedend op Facebook. "Wie heeft iets gezien of gehoord? We willen heel graag weten waar onze oma en moeder is gebleven."

Losgetrokken

De urn zat in oma Bep's herdenkingshoekje vastgeplakt en is daarvan afgetrokken en daarbij vermoedelijk beschadigd geraakt, vrezen de nabestaanden. "Ze hebben echt moeite moeten doen om het los te krijgen. Het is echt losgerukt", vertelt kleindochter Rebecca Opbroek tegen Hart van Nederland. Naast de urn stond nog een foto, kaarsjes en een klein kerstboompje. Die zijn allemaal nog in tact. Navraag bij het crematorium leverde niets op. "Het crematorium wist er ook niets van." Het verdriet bij de nabestaanden is groot. "Niet weten waar ze is en wat ermee gebeurd is. Dat verdient ze niet!" Rebecca laat weten dat de familie ook verbaasd is: "Waarom uitgerekend mijn oma? De urn kostte geen honderden euro's en er staan veel dezelfde urnen als die van mijn oma." De kleindochter roept iedereen op het bericht zoveel mogelijk te delen en met succes: dat is inmiddels al meer dan duizend keer gebeurd. Helaas zit de gouden tip er nog niet tussen, vertelt ze. "We willen onze oma terug."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.