Terug

Volg Hart van Nederland

Weggebruikers opgelet: A12 bij Zoetermeer vanaf vandaag dagenlang dicht

Weggebruikers opgelet: A12 bij Zoetermeer vanaf vandaag dagenlang dicht

nieuws

27 dec 2022, 08:54

De A12 bij Zoetermeer is vanaf dinsdagavond 22.00 uur tot en met zaterdagochtend 31 december 08.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het deel van de Nelson Mandelabrug dat over de A12 loopt wordt dan vervangen door een tijdelijk brugdeel. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen.

Volgens Rijkswaterstaat geeft het forse hinder: "Weggebruikers moeten een omleiding volgen en rekening houden met 30 tot 45 minuten extra reistijd. Bij drukte kan de extra reistijd oplopen tot 1,5 uur", zo meldt de dienst.

Het verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via Leiden of Rotterdam. Verkeer vanuit Gouda en Utrecht wordt omgeleid via Leiden of vanaf knooppunt Gouwe via Rotterdam.

Instortingsgevaar

Begin december sloot Zoetermeer de brug over de A12 op stel en sprong omdat er mogelijk sprake was van instortingsgevaar. Aanleiding waren twee onderzoeken naar scheuren in de constructie. De Mandelabrug is een belangrijke verbinding voor de stad Zoetermeer en de enige manier om onder meer op treinstation Zoetermeer te komen. Behalve de A12 gaan ook een spoortraject en de RandstadRail onder de brug door.

15 januari zou de brug weer gebruikt moeten kunnen worden.

De werkzaamheden zijn via een livestream te volgen op de website van de gemeente.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.