Terug

Volg Hart van Nederland

Zware windstoten verwacht, KNMI geeft code geel af voor deze provincies

Weerbericht

10 juni 2024, 06:24

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten die vanaf maandagmiddag tot overlast kunnen leiden. Vooral Zuid-Holland, Zeeland en het westen van Noord-Brabant krijgen ermee te maken, verwacht het weerinstituut. Voor die provincies heeft het KNMI code geel afgegeven tot in de avond.

De kans op zware windstoten, met een snelheid van 75 tot 90 kilometer per uur, is volgens het instituut het grootst in Zeeland. Verder trekken er in grote delen van het land stevige buien over, mogelijk met onweer. Het is waarschijnlijk "koud met veel regen", aldus het KNMI op X.

20-30 mm regen

"Op meerdere plaatsen kan tot de avond 20-30 mm regen vallen", meldt het KNMI, dat verwacht dat de wind en buien in de tweede helft van de maandagavond afnemen.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.