Terug

Volg Hart van Nederland

Zomerse woensdag op komst, donderdag onweersbuien

Zomerse woensdag op komst, donderdag onweersbuien

Weerbericht

29 juni 2022, 07:35

Haal je zwembroek maar tevoorschijn, want het wordt een heerlijke zomerse dag. De zon gaat volop schijnen en de temperaturen lopen op richting de 30 graden. Donderdag volgt een overgang naar koeler weer met regen- en onweersbuien.

Dat voorspelt Weer.nl. In het oosten van Nederland kan de temperatuur woensdag oplopen tot 30 graden. Aan de kust zal het maximaal 25 graden worden. De zon zal veel schijnen, maar af en toe trekt er ook wat bewolking over. Er waait een matige zuidoostenwind. Vanavond blijft het helder en zal het afkoelen tot ongeveer 13 graden.

Onweersbuien

Donderdag beginnen we de dag nog met zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking in de ochtend toe. In het oosten van het land zou het in de ochtend nog tussen de 25 en 30 graden kunnen worden. Aan het begin van de middag trekken vanuit het zuidwesten buien over het land. Daarbij is er kans op zware windstoten, hagel, veel regen in korte tijd en onweer. De temperatuur zal flink gaan zakken.

Vrijdag zullen we de zon weer terug zien, maar ontstaan er in de loop van de dag stapelwolken. Ook dan kan er een enkele bui vallen. Het wordt dan tussen de 20 en 23 graden. In het weekend wordt het zonnig, met temperaturen tussen de 20 en 27 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.