Terug

Volg Hart van Nederland

Zomerse temperaturen en veel (onweers)buien vandaag, komende dagen koeler

Weerbericht

21 mei 2024, 10:05

We zijn de afgelopen dagen in Nederland getrakteerd op warm, maar wisselvallig weer. Dat zal deze dinsdag niet anders zijn: de dag begint met hoge temperaturen, maar vanuit het zuiden krijgen we te maken met stevige plensbuien, aldus meteoroloog Dennis Wilt.

Dinsdag begint op veel plekken in ons land erg zonnig, maar lokaal hangt er nevel en in het zuidwesten zelfs mist. De zon zal gedurende de dag vanuit het zuiden wel plaats gaan maken voor bewolking. Er staat een matige wind uit het oosten, wat leidt tot zomerse temperaturen van rond de 25 graden.

De bewolking gaat vanaf de middag in het zuiden voor stevige plensbuien zorgen. Later zal die neerslag verder noordwaarts gaan en vanavond en in de komende nacht door heel het land voor regen zorgen.

Koelere temperaturen

Woensdag begint de dag bewolkt en regenachtig in heel het land. In de loop van de middag klaart het vanuit het zuiden op steeds meer plekken in het land pas weer op. Door alle regen en een aantrekkende wind zal het woensdag ook koeler zijn. Aan zee wordt het zo'n 16 graden met in het oosten maximaal 20 graden.

De rest van de week blijft het erg wisselvallig, met vooral in de middag regen. De temperatuur zal richting het weekend oplopen naar een aangename 20 tot 24 graden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.