Terug

Volg Hart van Nederland

Zomers weekend op komst, tropische warmte maakt comeback

Zomers weekend op komst, tropische warmte maakt comeback

Weerbericht

29 juli 2022, 09:26

Na een aantal frisse dagen kan de zwembroek weer uit de kast worden gehaald, want er staat een zomers weekend voor de deur. Het wordt broeierig warm met zon, wolken en in het noorden af en toe een bui. Dat voorspelt Weer.nl.

Vrijdagochtend begint in het oosten lokaal met een buitje. In de middag wordt het vanuit het zuidwesten zonnig. In het noorden en oosten blijft bewolking voorkomen. Op de Wadden ligt de temperatuur rond de 20 graden. In de rest van het land wordt het 23 tot 27 graden.

Tropisch warm

Komende nacht koelt het af richting de 10 graden. Zaterdag trekken vanuit het westen velden met hoge bewolking over het land. In het noorden kan er in de middag mogelijk een spat regen vallen. In de namiddag en avond keert de zon weer terug. De temperatuur ligt tussen de 22 en 28 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid zal het tropisch aanvoelen. Hetzelfde geldt voor de zondag.

Na het weekend verandert er weinig. Dinsdag en woensdag krijgen we iets mee van de hittegolf in Centraal-Europa. De temperaturen kunnen in het zuiden dan boven de 30 graden uitkomen. Vanaf donderdag gaat de temperatuur omlaag en wordt het frisser.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.