Terug

Volg Hart van Nederland

Wordt het vandaag de warmste dag van het jaar?

Wordt het vandaag de warmste dag van het jaar?

Weerbericht

12 apr 2022, 07:26

Het is vandaag mooi weer in Nederland en het lijkt de warmste dag van het jaar te worden. In De Bilt kan de temperatuur voor het eerst dit jaar tot boven 20 graden oplopen. De eerste officiële warme dag is daarmee mooi op tijd. Normaal valt die gemiddeld op 13 april en daar zitten we nu een dag voor.

Behalve sluierwolken komt in de loop van de middag en avond vanuit het zuidwesten ook wat Saharazand mee, waardoor de lucht dan een wat melkachtig uiterlijk krijgt. Zoveel als de vorige keer is het echter niet; de zon blijft zichtbaar. Dat meldt Weer.nl.

Verder lopen de temperaturen dus snel op. In het Waddengebied wordt het 16 tot 18 graden, in het zuiden kan het kwik tot 22 en heel lokaal zelfs tot 23 graden stijgen. Warm weer dus.

Spatje regen

Vanavond en de komende nacht zijn er nog opklaringen, maar omdat vanuit het westen een storing dichterbij komt, komen er geleidelijk ook wolkenvelden. In het westen kan uit die bewolking al een spatje regen vallen, in de rest van het land blijft het droog. Onder de wolken wordt het gemiddeld niet kouder dan ongeveer 9 graden.

Koelere lucht

Morgen trekt de storing langzaam naar het oosten. Er vooruit kan het in het zuidoosten bij nu en dan zon en een zuidelijke wind nog plaatselijk 22 graden worden, erachter draait de wind naar het zuidwesten en stroomt wat koelere lucht het land binnen. In het westen aan zee en in het Waddengebied is het met temperaturen tussen 12 en 16 graden dan ook wel bekeken. Verloopt de dag op de meeste plaatsen droog, in het oosten en zuidoosten kan later in de middag en avond een enkele bui ontstaan, mogelijk met onweer.

Lokale bui

Donderdag is een rustige dag. Na een vroege ochtend met plaatselijke mist en laaghangende bewolking komt de zon erdoor, maar ontstaan ook stapelwolken. Vooral in de middag kan zich een lokale bui vormen, maar veel regen wordt niet verwacht. Er waait een zwakke westenwind en het kwik loopt uiteen van tussen 11 en 14 graden in het noordwesten van het land tot rond 20 graden nog een keer in het uiterste zuidoosten.

Hogedrukgebied

Vanaf vrijdag krijgt een hogedrukgebied het weer bij ons in de greep. De wind draait dan naar het noordoosten en de aangevoerde lucht wordt weer langzaam droger, maar ook een fractie koeler. Begint de dag vrijdag opnieuw met regionaal laaghangende bewolking of mist, in de loop van de dag wordt het zonnig. Schommelen de temperaturen daarbij in het noorden tussen 10 en 13 graden, in het zuiden kan het 17 graden worden.

Paasweekeinde

Ook het Paasweekeinde lijkt vrij zonnig en droog te verlopen. Tot en met maandag is er nauwelijks een wolkje aan de lucht en schijnt de zon volop. Kan het in de nachten tijdens opklaringen in het binnenland af en toe tot in de buurt van het vriespunt afkoelen, overdag jut de zon de temperaturen de temperaturen op tot tussen 13 en 17 graden. Het lijkt dan ook een perfect weekend voor buitenactiviteiten te worden. Of gewoon lekker in de zon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.