Terug

Volg Hart van Nederland

Woensdag iets langer wakker blijven: supermaan te zien bij helder weer

Woensdag iets langer wakker blijven: supermaan te zien bij helder weer

Weerbericht

11 juli 2022, 17:40

In de nacht van woensdag op donderdag is aan de hemel de supermaan weer te zien. Iets langer wakker blijven dus als je 'm wil zien.

Bekijk hierboven het weerbericht voor dinsdag 12 juli.

De maan komt woensdagavond om 22:30 uur op en gaat donderdagochtend om 04:21 uur weer onder. De maan is met name in het tweede deel van de avond en de nacht het best te zien. Volgens Weer.nl is de maan vanwege het heldere weer goed te zien, al kan er in het noorden wel bewolking zijn.

Afstand tot aarde kleiner

Bij een supermaan is de afstand van tot de aarde kleiner dan bij een volle man. De maan lijkt hierdoor groter en feller.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.