Terug

Volg Hart van Nederland

Wisselvallige dagen op komst, maar het wordt voorzichtig droger

Weerbericht

22 mei 2024, 10:06

Dertig centimeter water in de straten, ondergelopen kelders, ijs dat uit wc's komt zetten en overal omgevallen bomen: nadat er in de afgelopen twee dagen meer regen is gevallen dan we normaal in een maand voor onze kiezen krijgen, is Nederland wel een beetje klaar met het natte weer. Goed nieuws: er komen drogere dagen aan.

Dat belooft meteoroloog Jordi Huirne ons. Hoewel het woensdagochtend overal in het land nog vrij grijs is en er regen valt, zijn de temperaturen nog vrij hoog. Woensdagmiddag zal de meeste regen naar het noorden wegtrekken en zullen slechts enkele losse buien overblijven op meerdere plekken in het land.

Temperaturen zullen tussen de 17 en 20 graden liggen. Daarmee is het wat koeler dan het de afgelopen dagen was, maar woensdagmiddag is er na het wegtrekken van de regen veel ruimte voor de zon. Ook waait het nog wel redelijk hard met windkracht zes aan de kust.

De komende dagen is het wisselvallig, maar is er ook ruimte voor de zon. Vrijdag en zaterdag kan het vaker gaan regenen, maar de temperaturen zijn niet slecht voor de tijd van het jaar: een graad of 21. Later in het weekend wordt het volgens Huirne voorzichtig wat droger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.