Terug

Volg Hart van Nederland

Wisselvallig weer houdt aan: grijze tweede kerstdag met flinke windvlagen

Weerbericht

26 dec 2022, 08:05

Ook al zijn de temperaturen morgen even wat lager in Nederland, het zachte en vaak wisselvallige weer van de laatste tijd blijft ook deze week in grote lijnen behouden. Rond de jaarwisseling kan het zelfs even nog wat warmer en mogelijk recordzacht worden. Verder staat er bijna iedere dag een behoorlijk sterke zuidwestelijke wind.

We hebben vandaag een grotendeels grijze dag voor de boeg dat meldt Weer.nl. De storing die vandaag over het land naar het oosten trekt, wordt even door koudere lucht gevolgd. Begint de dag op de meeste plaatsen nog droog maar bewolkt en soms nevelig, halverwege de ochtend trekt een gebied met buien over.

In het noordwestelijke kustgebied kan bij een zwaardere bui een klap onweer optreden, in de rest van het land gebeurt dat waarschijnlijk niet. Verder waait het even flink, met aan zee tijdens buien windvlagen tot 80 kilometer per uur, dieper landinwaarts tot 60 of 70 kilometer per uur. De meeste buien verlaten het land aan het begin van de middag alweer. Daarna breekt vanuit het westen de zon nog even door. Het wordt dus iets kouder dan gisteren maar met temperaturen rond de 9 graden is het nog steeds warm voor de tijd van het jaar.

Natte sneeuw

Vanavond en de komende nacht bevinden we ons in tijdelijk koudere lucht. Daarin komen opklaringen voor. Vooral in het noorden en noordoosten kan ook een enkele bui van zee binnendrijven, mogelijk zelfs met korrelhagel of natte sneeuw. Bij een aan zee eerst nog af en toe krachtige, maar in het binnenland sterk afnemende westelijke tot zuidwestelijke wind, koelt het in het binnenland flink af. Het wordt tussen 1 en 4 graden.

Morgen passeert eerst een rug van hogedruk. De dag begint dan ook droog en de zon laat zich van tijd tot tijd zien. Er drijven ook wolkenvelden over, die in de middag geleidelijk dikker worden. In het noordwesten kan in de avond uit de bewolking een eerste spatje regen vallen, verder is het nog droog. Er steekt een matige, aan zee een krachtige en in de avond harde zuidwestenwind op en het wordt tussen 6 graden in het noordoosten en 9 graden in het zuidwesten van het land. Daarmee is het een fractie minder zacht dan vandaag.

Woensdag en de dagen erna blijft het weer wisselvallig met tempraturen rond 9 -10 graden. Donderdag lijkt een vaak droge, maar windrijke dag te worden, vrijdagmiddag en -avond bereiken nieuw gebieden met regen het land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.