Terug

Volg Hart van Nederland

Wisselvallig weekend: fris herfstweer, maar ook ruimte voor de zon

Wisselvallig weekend: fris herfstweer, maar ook ruimte voor de zon

Weerbericht

24 sep 2022, 10:04

We gaan een wisselvallig weekend tegemoet, waarin zon en regen elkaar afwisselen. Zaterdag begint bewolkt en verspreid over het land valt wat regen. Op sommige plekken zijn het miezerbuien, elders regent het stevig door. Na regen komt zonneschijn, want in de loop van de dag wordt het droger met wat ruimte voor de zon.

Dat voorspelt Weer.nl. Alleen in het zuiden en oosten blijft het zaterdag nog enige tijd doorregenen, maar daar wordt het gedurende de avond ook zo goed als droog. In de avond koelt het af, waardoor het een koude nacht zal worden. Gemiddeld wordt het een graad of 7, maar op beschutte plekken kan het nog iets verder afkoelen, tot lokaal 5 graden. Aan zee daalt de temperatuur tot een graad of 11.

Zon op zondag

Zondag is er flink wat ruimte voor de zon. Gedurende de dag valt nog een enkele bui, maar het blijft overwegend droog. De temperaturen zijn net als vandaag tussen de 15 en 18 graden. In de avond begint het met regenen. Die regen breidt zich gedurende de nacht en maandagochtend steeds verder uit over het land. Regionaal kan het flink doorregenen. De rest van de week blijft het ronduit herfstachtig, met regen, wind en uiteindelijk nog maar een graad of 13.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.