Terug

Volg Hart van Nederland

Winterweer houdt aan: schaatsen kunnen volgende week mogelijk uit het vet

Weerbericht

9 dec 2022, 11:34

Mistig weer en temperaturen die nauwelijks boven het vriespunt uitkomen. Het blijft de komende dagen flink vriezen, met temperaturen tot wel -6,5 graden in het Drentse Eelde. En dus kunnen de schaatsen uit het vet en kan er volgende week zelfs een sneeuwpop gemaakt worden.

De mist is vrijdag in de loop van de dag opgeklaard, maar de zon breekt nog niet door. Het Waddengebied en het noordwesten van het land kan zich opmaken voor een van de eerste sneeuwbuien van het jaar. De temperatuur kan vooral in de kustgebieden oplopen tot 4 graden

Vriezen

In het weekend gaat het kwik in de nachten omlaag en kan het tussen de 2 en 4 graden gaan vriezen. Vanuit het noordwesten verspreidt de sneeuw zich over het land en vooral in het noorden van het land blijven de vlokken liggen.

Volgende week wordt het zelfs nog kouder met minimumtemperaturen onder de -5 graden. En vanaf donderdag neemt de winterse neerslag zelf toe. En lijkt er geen einde te komen aan het koude weer.

Schaatsen

De schaatsen kunnen dus uit het vet en dat is niet voor eerst dit jaar. Twee weken geleden heeft het ook al gevroren en werd de wonderijsbaan in Winterswijk weer gereed gemaakt. De ijsbaan was nog nooit zo vroeg in het jaar open geweest. "We hebben maximaal geprobeerd het ijs op te bouwen en dat is gelukt: er ligt een dikke centimeter. Over één nacht ijs dus, haha!", liet ijsmeester Hendrik van Prooije destijds weten aan Hart van Nederland.

Liefhebbers hadden toen drie uur de tijd om de eerste meters te maken op de ijsbaan, maar of dat dit weekend gaat gebeuren is nog maar de vroeg. "Het heeft nog niet zo hard gevroren hier in Winterswijk. En het weer is nog niet helder. Dat is wel een vereiste natuurlijk. Volgende week gaat het zeker lukken als het pas echt hard gaat vriezen", legt Auke Spijkstra van de Winterswijkse IJsvereniging uit.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.