Terug

Volg Hart van Nederland

Winterswijk kan weer schaatsen op natuurijs: 'Wat wil je nog meer?'

Weerbericht

18 jan 2023, 16:05

Het was nachtwerk voor de vrijwilligers van de Winterswijkse IJsvereniging, maar dan heb je ook wat. Tot in de vroege uurtjes zijn zij bezig geweest met het besprenkelen van de schaatsbaan. Het harde werk zorgde er wel voor dat woensdagochtend geschaatst worden op natuurijs.

"Ik denk dat het in Nederland het niemand is gelukt om buiten te kunnen schaatsen, behalve bij ons. Fantastisch! En kijk eens naar de mensen die hier schaatsen. Iedereen is blij", zegt de stralende Auke Spijkstra, voorzitter van de Winterwijkse IJsvereniging. Meer dan tachtig enthousiastelingen trokken hun stoute schaatsen aan en konden tot 13.00 uur genieten van de ijspret.

'It giet oan'

"Gisteravond kreeg ik een mailtje dat de ijsbaan misschien openging, en dat ze al aan het sproeien waren. Vanmorgen heb ik gelijk gekeken en het licht was groen, dus dat was hartstikke fijn. Dus it giet oan", zegt een man dolgelukkig.

Een andere schaatser die volop geniet van de zon, vertelt aan Hart van Nederland: "Ik dacht: ik stap in de auto en ik ga hierheen, want dit is uniek. Lekker op natuurijs, dus heerlijk."

Eerste keer

Ook leerlingen van een internationale schakelklas waagden een poging op het ijs. "Ze hadden vanochtend toch sport en het is prachtig weer. Wat wil je nog meer? Ze vallen, maar dat verbaast mij echt. In het begin waren ze heel erg voorzichtig. Ze vonden het ook best eng. Maar als ze eenmaal gaan, dan hebben ze de slag te pakken. En dan gaan de meesten ook wel. Ze vinden het wel heel gauw koud, maar dat went. Daar kun je je tegen kleden", vertelt Jinnie Bodt, coördinator ISK.

"Ik kom uit Irak. Dit is de eerste keer. Het is echt leuk, maar ik kan het niet", zegt Nazhan lachend. Deze keer genoot hij nog veilig vanuit een stoel van het ijs, maar wie weet zien we hem over een paar winters ook op schaatsen over het ijs razen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.