Terug

Volg Hart van Nederland

Winterse temperaturen houden aan, vandaag zelfs kans op een vlokje sneeuw

Weerbericht

2 dec 2022, 10:06

Dat de meteorologische winter gisteren begonnen is, merken we meteen. Het wordt overdag nog maar een graad of 3 en in de nachten kan het zelfs gaan vriezen. Die koude temperaturen houden voorlopig aan, want ook vandaag en dit weekend kunnen we de muts weer op en de sjaal weer om.

Vandaag wordt het volgens Weer.nl een kille dag. Het wordt niet warmer dan 2 graden in het noordoosten en 4 graden in het zuidwesten. Samen met een stevige wind uit het noordoosten, windkracht 3 tot 5, maakt dat het vandaag wat kil aanvoelt. Er kan zelfs een vlokje motsneeuw vallen uit de bewolking die in de ochtend vooral aanwezig is.

Koud, maar veel zon

Als je de kou niet erg vindt, staat er een mooi weekend voor de boeg. Hoewel het overwegend bewolkt zal zijn, zijn er zeker op zaterdag flinke perioden met zon. Zondag neemt de bewolking wat toe, maar laat de zon zich ook nog zien. En het blijft op beide dagen zo goed als droog.

De paraplu kan dus thuis gelaten worden en dat is maar goed ook, want het gaat wel hard waaien. Ook in het weekend is er een matige tot, aan de kust, vrij krachtige noordoostelijke wind en wordt het nog maar 2 tot 4 graden. Plaatselijk misschien zelfs nog kouder.

Volgende week

Na het weekend blijft de wind vanuit het oosten waaien en is het meestal bewolkt en vrij koud: 4 à 5 graden. Maandag passeert een storing en valt vooral in de middag af en toe wat regen, mogelijk gemengd met natte sneeuw. De dagen erna verandert er weinig: het blijft vooral bewolkt met af en toe regen of een vlok sneeuw. Overdag schommelt de temperatuur rond de 4 graden en 's nachts ligt het kwik steeds rond het vriespunt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.