Terug

Volg Hart van Nederland

Winterse buien in aantocht: vannacht code geel in bijna het hele land

Weerbericht

18 jan 2023, 07:03

In de nacht van woensdag op donderdag is in een groot deel van het land code geel van kracht. Met uitzondering van het noordwesten en het noorden is er kans op plaatselijke gladheid door hagel- en sneeuwbuien, aldus het KNMI woensdag.

Het weerinstituut waarschuwt dat er na buien bevriezing kan optreden van natte weggedeelten. De gladheid verdwijnt donderdagochtend rond 10.00 uur.

Plaatselijk glad

Code geel is woensdagochtend al van kracht in Friesland. Daar is het plaatselijk glad als gevolg van het bevriezen van natte weggedeelten.

Later op woensdag geldt code geel in het Waddengebied. Tussen 15.00 uur en 20.00 uur komen daar plaatselijk zware windstoten voor van tot wel 90 kilometer per uur. Deze worden met name verwacht tijdens buien en komen uit zuidwest tot west.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.