Terug

Volg Hart van Nederland

Winter na kille ochtend ver te zoeken: komende dagen zachter en wisselvalliger

Weerbericht

3 jan 2023, 09:21

Na de warmste oudejaarsdag ooit gemeten zet het zachte en wisselvallige weer ook in het nieuwe jaar door, dat meldt Weer.nl. Alleen dinsdagochtend was er een klein beetje wintergevoel met temperaturen rond het vriespunt.

We hebben dinsdag een grotendeels bewolkte dag voor de boeg met een mix van vooral veel wolkenvelden, maar ook nog een beetje ruimte voor de zon. Er kan een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen is het een tijdje droog.

Later in de middag begint het vanuit het westen op steeds meer plaatsen te regenen. Daarmee gaat ook de wind wat aantrekken. Ondertussen stijgt de temperatuur weer vrij snel naar wederom te hoge waarden voor de tijd van het jaar, want ondanks de frisse start wordt het vandaag opnieuw een graad of 10 in een groot deel van het land.

Wind komt terug

Dinsdagavond gaat het nog iets steviger waaien, met een dikke windkracht 7 aan de kust. De regen breidt zich uit en op sommige plekken, met name in het noorden van het land, kan het vanavond en ook vannacht flink plenzen. Het koelt daarbij nauwelijks af, het is een graad of 8 vannacht.

Ook woensdagochtend hebben we in een groot deel van het land met regen en flink wat wind te maken. In de loop van de dag wordt het wel wat droger en rustiger.

Donderdag lijkt een iets drogere dag te worden, maar het blijft voorlopig een komen en gaan van storingen, en de temperaturen blijven maar boven de 10 graden uitkomen.

Foto: John Dalhuijsen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.