Terug

Volg Hart van Nederland

Wind speelt grote rol op 'frisse en onstuimge' dag

Weerbericht

9 apr 2024, 07:54

Na het mooie lenteweer van de afgelopen dagen, wordt het dinsdag onstuimig. De zon laat zich een stuk minder zien en koelt het af. Daarnaast gaat het flink waaien met mogelijk windkracht 8 aan de kust en kans op zware windstoten.

De dag begint met bewolking en valt er lichte neerslag. Aan het eind van de middag klaart het op met mogelijk wat zon, maar komen er ook nieuwe buien het land binnen. Een paraplu is vandaag dan ook geen overbodige luxe.

De temperatuur is met 12 tot 14 graden een stuk lager dan de afgelopen dagen. "Maar dit zijn wel normale temperaturen voor deze tijd van het jaar, je zou het haast vergeten", vertelt meteoroloog Jordi Huirne.

Nieuwe lentedag

Na het onstuimige weer van dinsdag, wordt er voor woensdag mooi lenteweer voorspelt met flink wat zon en temperaturen rond de 15 graden. De wind neemt af en het blijft naar verwachting droog. Donderdag is het bewolkt en kan er wel regen vallen, maar is het niet koud.

Warmer weekeinde

Op vrijdag stijgt de temperatuur naar 19 graden en wisselen zon en regen elkaar af. Zaterdag ziet er fraai uit en kan het opnieuw 20 graden worden. Zondag is het wisselvallig en is het met 15 graden wat koeler, maar blijft het nog wel droog.

Na het weekend is het mogelijk gedaan met het lenteweer. "Er zijn berekeningen die de temperatuur na het weekend flink laten dalen, met zelfs winterse buiten."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.