Terug

Volg Hart van Nederland

De zon maakt komende week een comeback

Weerbericht

26 juni 2022, 10:17

Zondag is het weer nog niet denderend, maar er zijn zomerse tijden op komst. In de loop van volgende week gaat de zon eindelijk weer volop schijnen, meldt Weer.nl.

In de ochtend trekken er van tijd tot tijd wolkenvelden over. Daarnaast zijn ook zonnige perioden. Het blijft overwegend droog en de zuidenwind is zwak tot hooguit matig van kracht.

Ook in de middag blijven wolkenvelden en perioden met zon elkaar afwisselen. In de loop van de middag kan in het (uiterste) oosten een bui voorkomen. Met een meest zwakke zuidelijke wind wordt het maximaal 20 tot 24 graden.

In de komende nacht kunnen in het uiterste oosten soms regen- of onweersbuien voorkomen. Elders blijft het droog met (brede) opklaringen. Het wordt niet koeler dan een graad of 12.

Overwegend zonnig

In de ochtend trekken maandag de laatste buien via het noordoosten weg. Daarna is het in de westelijke helft overwegend zonnig, in het oosten komt nog wat meer bewolking voor. De temperatuur loopt op naar 20 tot 24 graden. In de middag ontstaan er opnieuw regen- en onweersbuien.

Een dag later schijnt de zon flink en is het overal droog. Langs de kust wordt het dinsdag 21-23 graden, in het binnenland wordt het 23-26 graden en in het zuidoosten stijgt het kwik lokaal misschien zelfs tot 27 graden.

Dat zal woensdag weinig anders zijn. Dan wordt het ook een dag met veel zon, maar is de kans op wat bewolking en een enkele (onweers)bui later op de dag wel wat groter. De temperaturen komen nog wat hoger uit met 22-25 graden langs de kust, 25-28 graden in het binnenland en lokaal 29 graden in het zuidoosten.

Donderdag warmste dag

Donderdag lijkt de warmste dag te worden met in het zuiden en oosten hier en daar temperaturen rond de 30 graden. De kans op een regen- of onweersbui neemt dan wel toe.

Beeld: Ton Wesselius

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.