Terug

Volg Hart van Nederland

Tropische temperaturen lijken in aantocht: gaat de zomer losbarsten?

Weerbericht

11 juni 2022, 11:45

Na flink wat regen lijkt eindelijk de zomer langzaam weer door te breken. Het weekend belooft al zonnig te worden, maar later in de week is het pas écht feest. Sterker nog, we kunnen zomaar die tropische 30 graden aantikken, meldt Weer.nl.

Vanochtend trekken er vooral over het zuidoosten van het land nog wat wolkenvelden en heel plaatselijk kan daar een licht buitje uit vallen. In de rest van het land is het droog met meteen flink wat ruimte voor de zon.

In de loop van de middag ontstaan er wat vriendelijke stapelwolken, maar daar heeft de zon weinig last van en het blijft overal droog. De middagtemperatuur komt uit tussen 19 graden aan de kust en plaatselijk 24 graden in de hoek van Limburg. Vanavond lossen de stapelwolken op en is er nog een tijdlang ruimte voor de avondzon. Ook in de nacht blijft het helder en het koelt af naar 10 tot 14 graden.

Plaatselijke buien

Morgenochtend schijnt de zon vervolgens meteen weer volop. Vooral in de middag ontstaan er vooral in het noorden en oosten wat stapelwolken, waarvan een enkele misschien net kan uitgroeien tot een plaatselijk buitje.

Het merendeel van het land houdt het gelukkig wel droog. De middagtemperaturen komen uit tussen 18 graden aan zee en 23 graden in het zuidoosten, en er waait een meest matige zuidwestelijke wind, 3 tot 4 Beaufort.

Tropische temperaturen

Na het weekend is het op maandag tijdelijk wat koeler door een meer noordwestelijke wind. Heel lokaal kan dan ook nog een buitje voorkomen, maar er is ook weer veel ruimte voor de zon.

De dagen daarna blijft het vrij zonnig en lijkt het helemaal droog te worden. Ook gaat de temperatuur gedurende de week flink in de lift. Vrijdag kan het dan in de hoek van Limburg plaatselijk al 30 graden worden en zaterdag lijkt dat op meerdere plaatsen te gaan gebeuren in het zuiden en oosten van het land.

Vorig jaar markeerde 17 juni de dag dat het kwik voor het eerst dat jaar de 30 graden bereikte. Het bleek de start van een mooie, warme zomer waarin heel wat hitterecords sneuvelden. Zo was het de warmste 17 juni ooit en waren er recordhete nachten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.