Terug

Volg Hart van Nederland

Winters weer waait ook deze week aan ons voorbij: komende dagen onstuimig en nat

Weerbericht

4 jan 2023, 10:40

Wie hoopt op ouderwets winterweer, moet nog even geduld hebben. Het blijft voorlopig zacht in Nederland, meldt Weer.nl. Een sterke westenwind voert vanaf de oceaan de ene na de andere storing aan met bewolking, regen en wind. Maar tussendoor is het wat rustiger en komt zelfs de zon af en toe door.

Woensdag begon de dag overal bewolkt en regenachtig, met een sterke zuidwestenwind. Aan zee was het zelfs stormachtig met zware windstoten tot zo'n 80 kilometer per uur. Woensdagmiddag is het op de meeste plekken droog en bijzonder warm met een maximale temperatuur van 13 graden.

In het westen is woensdagmiddag zelfs een glimp van de zon te zien, maar in het noorden vallen nog een paar buien. In de kustgebieden waait het nog even stevig door. Woensdagavond en -nacht blijft het bewolkt, maar overheersen droge perioden. In het noorden kan nog steeds een bui vallen en in de kustgebieden blijft de wind krachtig. Het wordt niet kouder dan tussen de 8 en 10 graden.

De komende dagen

Donderdag is het op de meeste plaatsen droog met veel wolkenvelden, maar af en toe laat de zon zich zien. De (noord)westelijke wind neemt gedurende de dag af, maar draait in de avond naar het zuidwesten en neemt dan weer toe. Het wordt iets kouder dan met temperaturen tussen de 10 en 12 graden.

Donderdagavond tot vrijdagochtend kunnen we veel regen verwachten, maar vrijdag komt later op de dag de zon weer door en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait dan een matige tot krachtige zuidwestelijke wind en het wordt 10 tot 12 graden. In het weekend is de winter ook nog ver te zoeken. Er verandert weinig: perioden met regen en soms een stevige wind en overdag een graad of 10 terwijl het 's nachts ruim boven nul blijft.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.