Terug

Volg Hart van Nederland

Vrieskou maakt plaats voor zachte temperaturen

Weerbericht

16 dec 2022, 08:02

Terwijl het land vrijdag nog spekglad is en hier en daar een vlokje sneeuw kan vallen, zijn er na het weekend een stuk mildere temperaturen in aantocht, meldt Weer.nl.

Vrijdag begint de dag met temperaturen onder het vriespunt, maar gedurende de dag kan het zonnetje doorkomen en zorgen voor 4 of 5 graden aan de kust. In het oosten is het grijs en kil, en daarbij kan nog wat lichte sneeuw vallen. Waar de bewolking het hardnekkigst is, zal het kwik rond het nulpunt blijven hangen.

Het weekend start grijs, maar in de loop van zaterdag komt de zon tevoorschijn. In het westen gebeurt dat al snel, in het noordoosten is het wachten tot de middag. 's Avonds kan aan de kust een bui vallen en is er wederom kans op gladheid.

Nederland ontdooit

Zondag slaat het weer om. In de ochtend kan er misschien nog een laatste keer worden geschaatst, maar daarna zet de dooi in. De middagtemperatuur komt uit tussen de 1 en 5 graden.

Na het weekend blijven de temperaturen stijgen, al kan het weer wisselvallig blijven. Maandag is het alweer 8 tot 10 graden. Dinsdag zijn in het hele land dubbele cijfers te zien, tussen de 10 en 12 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.