Terug

Volg Hart van Nederland

Heerlijke herfsttemperaturen, maar wel buien en onweer

Heerlijke herfsttemperaturen, maar wel buien en onweer

Weerbericht

17 okt 2022, 10:39

Het blijft opmerkelijk warm voor de tijd van het jaar. Met bewolking en hier en daar een bui is het wel net iets te wisselvallig om van heerlijk herfstweer te spreken.

Het begint vandaag op de meeste plekken droog, met enkele wolkenvelden, meldt Weer.nl. In de loop van de ochtend neemt de bewolking steeds verder toe. Vanuit het zuiden trekken buien over het land. Vooral in het zuidoosten en oosten kunnen die vrij stevig zijn, met een flinke plens regen en mogelijk zelfs onweer. Het kan wel 20 à 21 graden worden in het zuidoosten en 17 à 19 graden in de kuststreek.

Zicht op mist

De regen blijft aanhouden tot in de avond. Het kwik daalt dan lokaal tot onder de 10 graden. Omdat de lucht heel vochtig is, ontstaat er flinke dichte mist.

Vanaf morgen zakt de temperatuur. Overdag wordt het nog maar zo'n 15 tot 18 graden. Wel krijgt de zon wat meer ruimte, zodra de mist is opgelost. Woensdag wordt het nog een paar graden kouder, maar dankzij het zonnetje blijft het prettig herfstweer.

Donderdag slaat de wisselvalligheid toe. Er komen geregeld regen- en onweersbuien. Als 'goedmakertje' gaan de temperaturen weer iets omhoog, naar 16 tot 19 graden.

Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.