Terug

Volg Hart van Nederland

Warm zomerweekend voor de boeg, wel met kans op onweer

Weerbericht

25 juni 2021, 07:49

We moeten nog héél even geduld hebben, maar het zomerweer staat toch echt voor de deur. Vanaf komend weekend gaan de temperaturen omhoog, al gaat dat dan ook gepaard met hier en daar een flinke onweersbui. Voor het zover is: vandaag is er eerst nog kans op een bui.

Vanochtend neemt vanuit het westen snel de bewolking toe en later volgen ook wat buien. In het oosten blijft het droog en schijnt de zon nog eventjes flink. Er staat weinig wind uit een zuidelijke richting.

Fris voor de tijd van het jaar

Vanmiddag wordt de bewolking ook in het oosten wat dikker, maar daar blijft het tot de avond droog. In de westelijke helft van het land valt af en toe regen. De zuidwestenwind is zwak tot matig. De temperatuur ligt tussen 18 graden aan zee tot 22 graden langs de oostgrens en daarmee is het iets aan de frisse kant voor eind juni.

Vanavond en komende nacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. In het westen van het land is er nog steeds kans op een bui, maar op veel plekken wordt het droog. Tijdens opklaringen kan mist ontstaan en de wind valt weg. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Opnieuw kans op wateroverlast

Morgen wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het zuidwesten komt vrij veel bewolking voor. Verspreid over de dag kunnen enkele buien ontstaan, vooral in de middag. Daarbij is ook kans op onweer en hagel. Omdat de buien traag overtrekken, blijft het op veel plekken droog. Als het regent, kan het lange tijd plenzen en is er kans op wateroverlast.

Omdat er weinig wind staat en de luchtvochtigheid hoog is, voelt het broeierig aan. Op de stranden steekt een noordelijke zeewind op en daardoor is het daar een graad of 20. In het binnenland is het warmer en kan het kwik lokaal oplopen tot 25 graden.

Zwoele zomeravond tijdens Oranje

Morgenavond verdwijnen de buien en klaart het breed op. Zondag draait de wind naar het oosten en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 26 tot 28 graden. Op de Wadden is het met een graad of 20 een stuk minder warm door een noordoostenwind vanaf de Noordzee. Ook op de Zeeuwse stranden kan het in de middag wat afkoelen door zeewind.

Er is flink wat ruimte voor de zon en vooral in het zuiden trekken ook wat (hoge) wolkenvelden over. Waarschijnlijk blijft het overal droog en kunnen we genieten van een zwoele zomeravond tijdens de EK-wedstrijd van Oranje tegen Tsjechië.

Volgende week nog warmer

Maandag blijft de wind uit het oosten waaien en wordt nog wat warmere lucht aangevoerd. Met uitzondering van het Waddengebied en de Zeeuwse kust wordt het 25 tot 29 graden. In het noorden schijnt de zon en blijft het droog, in het zuiden neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een flinke regen- of onweersbui.

Vanaf dinsdag houden we een afwisseling van zon, wolkenvelden en enkele regen- en onweersbuien met kans op hagel en veel neerslag. De temperatuur ligt tussen 20 en 27 graden, alleen woensdag is het tijdelijk wat frisser. Mogelijk gaat de temperatuur richting het volgende weekend weer omhoog.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto: Dirk van Egmond

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.