Terug

Volg Hart van Nederland

Tropisch zomerweer maakt comeback: dit weekend lokaal meer dan 30 graden

Tropisch zomerweer maakt comeback: dit weekend lokaal meer dan 30 graden

Weerbericht

22 juli 2022, 10:31

Het wordt opnieuw tropisch warm, voorspelt Weer.nl vrijdag. Aankomend weekend gaat de zon weer flink schijnen en schieten de temperaturen omhoog. Zondag kan de thermometer lokaal zelfs weer waarden van boven de 30 graden aantikken.

Vanochtend is het eerst op veel plaatsen nog grijs en valt lokaal een spatje regen. In het zuiden schijnt hier en daar de zon al en deze opklaringen breiden zich geleidelijk uit naar het noorden. Er staat vrijwel geen wind en in de loop van de ochtend stijgt het kwik richting de 20 graden.

Steeds meer ruimte voor de zon

Vanmiddag breekt de bewolking op steeds meer plaatsen open en blijven een paar stapelwolken over. Verder trekt wat sluierbewolking over het land. De wind trekt iets aan en overal blijft het droog. De temperaturen lopen nog wat verder op, naar 18 graden op de Wadden, 21 graden in het binnenland en 25 graden in Zuid-Limburg.

Vanavond klaart het breed op, maar in het zuidoosten komt juist weer meer bewolking voor, waar plaatselijk ook een (onweers)bui uit kan vallen. Komende nacht is het overal helder en kan wat mist ontstaan. Bij weinig wind koelt het af naar 15 graden langs de Zeeuwse kust tot 8 graden verder landinwaarts.

Tropische hitte in het weekend

Morgen zorgt een hogedrukgebied boven ons land voor droog en rustig zomerweer met veel ruimte voor de zon. In het noordoosten start de dag nog grijs en komen later nog enkele stapelwolken voor. In de rest van het land trekt hooguit wat sluierbewolking over. De maxima komen iets hoger uit dan vandaag: het wordt 20 tot lokaal 27 graden..

Zondag wordt een zonovergoten zomerdag en keert de tropische hitte terug. Alleen het noordwesten krijgt mogelijk met wat bewolking te maken. De wind draait naar zuidelijke richtingen en daardoor loopt de temperatuur flink op. Het kwik stijgt loopt op naar 24 graden in het Waddengebied, 29 graden in het binnenland, tot lokaal 30 à 31 graden in het zuiden.

Volgende week even wat frisser

Maandag begint droog met flink wat zon. In de loop van de dag trekt vanuit het westen een koufront over het land met mogelijk wat buien. De wind draait dan naar het westen, waardoor de temperaturen kelderen. Voor de storing uit kan het in het (zuid)oosten nog bijna 30 graden worden. In de rest van het land wordt het niet warmer dan 22 tot 27 graden.

De dagen daarna keert het weerbeeld om en wordt het een stuk koeler: met 18 tot 23 graden voelt het een stuk frisser aan na de zomerse waarden van de laatste tijd. Zon en wolken wisselen elkaar af, soms valt wat regen, maar grote hoeveelheden neerslag worden niet verwacht. Er zijn wel aanwijzingen dat de zomer later in de week weer terugkomt.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.