Terug

Volg Hart van Nederland

Zomer komt de komende dagen in de hoogste versnelling langs

Zomer komt de komende dagen in de hoogste versnelling langs

Weerbericht

22 juni 2022, 08:11

De zomer doet er vandaag weer een tandje bij. In het oosten en zuidoosten van het land kan het al zomers warm worden. Morgen staat in het binnenland een tropische dag op het programma. In de avond worden in het zuiden echter de eerste onweersbuien verwacht.

Het was wederom een koude nacht. Zo daalde de temperatuur aan de grond in het Groningse Eelde tot 0,7 graden. In de duinpan bij Castricum aan Zee vroor het zelfs 1,7 graden, melden vrieskoujagers Karel Holvoet en Pieter Bliek. Het was daar de tweede opeenvolgende nacht met vorst op anderhalve meter hoogte.

Tropische toestanden

Na een frisse start van de dag, warmt het vandaag al snel op. De zon schijnt volop, alleen in Limburg en in het uiterste noorden kan af en toe ook wat bewolking overdrijven. Bij een zwakke tot matige wind wordt het van noordwest naar zuidoost 20 tot 28 graden. Vanavond en komende nacht is het opnieuw helder. Met minima tot rond 10 graden is het minder koud.

Morgen lijkt de warmste dag van de week te worden. De wind voert dan nog warmere lucht aan waarin de temperaturen in het binnenland tot tropische waarden kunnen stijgen. Op veel plaatsen wordt het 30 tot 32 graden. Alleen het noordwesten van het land is met 26 graden weliswaar wat koeler, maar nog steeds zomers.

Flinke onweersbuien

Later op de dag komt vanuit het zuiden wat bewolking binnendrijven. In de namiddag en avond neemt in het zuiden de kans op een regen- of onweersbui echter toe. In de nacht naar vrijdag lijkt een tweede storing over het land naar het noorden te trekken en dan kan het wat grootschaliger tot onweer komen.

(Tekst gaat verder onder video)

Wat moet je doen bij onweer?!
1:19
Wat moet je doen bij onweer?!

Vrijdag overdag begint wat rustiger met een afwisseling van wolken en de zon. De temperaturen lopen dan vrij snel op naar 22 tot 25 graden. Maar omdat de lucht onstabiel en vochtig is, ontstaan snel nieuwe buien, die in de middag over het land trekken. Daar kunnen pittige exemplaren tussen zitten, mogelijk met hagel, windvlagen en veel regen in korte tijd.

Wisselvallig weekend

Zaterdag laat de zon zich vooral in het oosten weer wat vaker zien, in het westen komen later een paar buien opzetten, mogelijk met onweer. De matige wind voert dan nog steeds vrij warme lucht aan waarin de temperaturen van noordwest naar zuidoost kunnen oplopen tot tussen de 22 en 27 graden.

Zondag trekt geleidelijk een koufront over ons land. In de twee golven kan dan regionaal behoorlijk wat regen vallen. Volgens de huidige weermodellen kan het in de avond met name in het oosten van het land flink losgaan. Het wordt daarbij van west naar oost nog tussen 20 en 25 graden.

Meer over het weer in de nieuwe week lees je op Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.