Terug

Volg Hart van Nederland

Even wat wisselvalliger, maar in het weekend keert de zomer terug

Even wat wisselvalliger, maar in het weekend keert de zomer terug

Weerbericht

21 juli 2022, 09:12

Vandaag trekken enkele buien over het land en veel ruimte voor wat zonneschijn is er niet. Vrijdag wint de zon echter steeds meer terrein, met daaropvolgend een zonnig en warm weekend. Begin volgende week zijn er zelfs weer tropische temperaturen mogelijk.

Vanochtend is het bewolkt en trekken enkele buien over het land. Daarbij is lokaal kans op een klap onweer. Soms breekt de zon even door en dan is het meteen broeierig. De wind is zwak tot matig, maar neemt aan zee wat in kracht toe. De temperatuur ligt momenteel rond de 18 graden en stijgt de komende uren nog een paar graden.

Hier en daar plensbuien

Vanmiddag wordt het in het westen en zuiden droog, maar veel ruimte voor de zon is er dan nog niet. Verder naar het noorden en oosten komen nog steeds enkele plensbuien voor, mogelijk met onweer. Op sommige plaatsen kan tientallen millimeters neerslag vallen. De maxima lopen uiteen van 20 graden op de Wadden tot 24 graden in Limburg.

Vanavond breekt in het westen de zon nog even goed door. Dan steekt ook in het binnenland een stevige wind op. De laatste buien in het noordoosten lossen in de loop van de nacht op en dan klaart het vanuit het westen breder op. De wind neemt geleidelijk af en het koelt 's nachts af tot een graad of 15.

Nachten steeds koeler

Morgen start de dag vooral in het oosten nog met veel bewolking, maar in de loop van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door en het is waarschijnlijk overal droog. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De zwakke tot matige wind voert frisse lucht aan en het wordt tussen de 18 en 25 graden.

Morgenavond klaart het op en in de nacht naar zaterdag is het op veel plaatsen helder. Zuid-Limburg maakt nog wel een kleine kans op een (onweers)bui. De wind gaat liggen en onder de heldere hemel koelt af tot 9 graden in het hoge noorden, langs de kust in Zeeland blijft het met 15 graden echter een stuk zachter.

In het weekend tropisch

In het weekend keert de zomer in volle glorie terug. Op zaterdag zorgt een hogedrukgebied boven ons land voor rustig weer, met zeker in het zuiden veel ruimte voor de zon. Omdat de wind nog uit het noorden waait, is het nog niet zo heel warm: het kwik loopt op naar 20 tot 26 graden.

Op zondag is het in het hele land (tropisch) zomerweer. De wind draait naar het zuiden en daardoor lopen de temperaturen na een frisse start flink op. In de middag wordt het 25 graden in het Waddengebied, 30 graden in het binnenland en lokaal zelfs 32 graden in het zuiden.

Volgende week weer frisser

Maandag begint droog met flink wat zon. In de loop van de dag trekt vanuit het westen een koufront over het land, wat gepaard gaat met enkele (onweers)buien. Voor de storing uit kan het nog op grote schaal tropisch worden, in het oosten en zuidoosten tikt de thermometer mogelijk nog 33 à 34 graden aan. In het westen is het al koeler, met 23 tot 28 graden.

Vanaf dinsdag wordt het weer wat 'frisser' met temperaturen tussen 20 en 24 graden. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en soms valt er een spat regen. Grote hoeveelheden neerslag worden niet verwacht, dus de droogte blijft aanhouden. Meer over het weer volgende week lees je op Weer.nl.

Foto via Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.