Terug

Volg Hart van Nederland

Nog een paar buitjes en dan breekt de (tropische) zomer los

Nog een paar buitjes en dan breekt de (tropische) zomer los

Weerbericht

10 juli 2022, 08:26

Een hogedrukgebied vanuit het zuiden krijgt steeds meer invloed op het weer in Nederland. Vandaag weten een zwak warmtefront ons land nog net te bereiken, maar dat is voorlopig de laatste: na het weekend is het tijd voor zonnig en warm zomerweer.

Vandaag trekt dus nog een zwakke storing over het land en zorgt - net als de afgelopen dagen - voor een mix van wolkenvelden en zonneschijn. Daarbij is de meeste ruimte voor zon opnieuw weggelegd voor het zuiden en later ook westen van het land. In het noordoosten hangt de dikste bewolking en daar kan zeer lokaal nog een spat regen vallen.

Laatste buien trekken weg

De meeste plaatsen houden het echter droog. De wind waait (nog) uit het noordwesten en is meest matig. In de middag lopen de temperaturen uiteen van 19 graden langs de noordkust tot 25 graden in Zeeuws-Vlaanderen. Vanavond en komende nacht is het zo goed als droog en het koelt af naar 11 tot 15 graden.

Morgen komt het hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan al boven de zuidwestelijke helft van ons land te liggen. Daar is het vrij zonnig en droog weer, terwijl het noorden en oosten nog gevoelig blijven voor wat wolkenvelden en een plaatselijke bui. Er staat weinig wind en de maxima komen iets hoger uit: van 20 tot lokaal een zomerse 25 of 26 graden.

Tropische hitte op komst

Vanaf dinsdag gaan de temperaturen verder omhoog. Het hogedrukgebied komt boven onze omgeving te liggen en dat resulteert in flink wat zon en een naar het zuiden draaiende wind. Die combinatie maakt dat het kwik in hoog tempo oploopt richting tropische waarden. In het zuiden kan het 31 graden worden. Woensdag is het net zo warm en zonnig.

Later op woensdag draait de wind tijdelijk even terug naar het noordwesten, waardoor de temperaturen donderdag en vrijdag weer iets omlaag lijken te gaan. Het wordt dan met een graad of 24 iets koeler, maar in het weekend keert de zomer weer in volle glorie terug en zijn regionaal weer tropische temperaturen mogelijk.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto: Ben Saanen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.