Terug

Volg Hart van Nederland

Einde 'moesson' in zicht, de lente lijkt weer aan te breken

Weerbericht

8 apr 2022, 08:59

De regenachtige, koude dagen lijken voorbij. De moesson van de afgelopen week loopt namelijk ten einde, de wind gaat steeds meer liggen en we zien vandaag weer eens de zon, vooral vanochtend. Dat meldt Weer.nl.

In het noorden kan nog een bui vallen, lokaal met hagel en onweer, maar in de rest van het land is het droog en eerst ook redelijk helder. Later vandaag dringt vanuit het zuiden bewolking het land binnen. De bijbehorende regen blijft boven België steken en laat ons land grotendeels met rust. Alleen in het zuiden van Limburg zou het weleens kunnen gaan regenen.

Nu nog vrij koud

De wind is, na het onstuimige weer van gisteren, flink afgenomen. Vanochtend is de wind aan zee eerst nog af en toe krachtig, maar in de rest van het land waait het nog matig. Verder lopen de temperaturen op de meeste plaatsen op tot 9 of 10 graden. Het is daarmee vrij koud voor deze periode van het jaar.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen. Vooral later in de nacht drijven vanaf de Noordzee weer een paar buien het land binnen. De wind trekt dan iets aan, aan zee tot af en toe krachtig en de temperaturen dalen op de koudste plaatsen tot iets boven het vriespunt. In de kustgebieden is het enkele graden warmer.

Morgen meerdere buien

Morgen beginnen we dag met flink wat zon, maar ook al een enkele bui. Hierbij is er ook kans op hagel en lokaal onweer. Tussen de buien door wordt het met hulp van de zon ongeveer 10 graden, maar tijdens de buien is het enkele graden kouder. De noordwestelijke wind is aan zee krachtig.

In de nacht naar zondag verdwijnen de meeste buien en klaart het op. In het binnenland kunnen de temperaturen tot 1 of 2 graden onder het vriespunt dalen. Overdag hebben we eerst veel zonneschijn, later ontstaan stapelwolken die in de middag ook wat kunnen samenklonteren. Er waait dan een zwakke tot matige westelijke wind en met 9 tot 13 graden is het al iets zachter dan vandaag en morgen.

Vanaf begin volgende week warmer

Begin volgende week zet de opwarming verder door. Maandag worden, na een koude nacht met opnieuw op veel plaatsen lichte vorst, temperaturen tussen 11 en 16 graden verwacht,. Dinsdag kan het kwik in het midden en zuiden al tot 20 graden of iets daarboven oplopen.

Beide dagen is het droog en komt de zon geregeld door. Na dinsdag blijft het kwik op peil, maar is het met een storing in de buurt wel vaker bewolkt en kan soms ook wat regen of een bui vallen.

Foto: Ton de Brabander via Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.