Terug

Volg Hart van Nederland

Nog een paar dagen koel, maar volgende week breekt de zomer los

Nog een paar dagen koel, maar volgende week breekt de zomer los

Weerbericht

6 juli 2022, 09:10

We gaan de komende dagen even door een 'dipje' heen, morgen wordt het in een groot deel van het land zelfs geen 20 graden en dat gebeurt niet vaak meer in juli. Volgende week schieten de temperaturen echter omhoog en lijkt een lange periode met warm zomerweer te beginnen.

Vandaag trekt wat meer bewolking over het land in vergelijking met afgelopen dagen. Behalve wolken zien we ook de zon wel af en toe, de zuidelijke provincies maken daar de grootste kans op. Verder trekt de wind wat aan en zijn de temperaturen relatief gematigd, het wordt tussen de 18 en 23 graden.

Hier en daar buien en frisser

De toenemende bewolking heeft te maken met een storing die ons land vanuit het noordwesten nadert en vanavond en de komende nacht passeert. Uiteindelijk kan overal een spatje regen of een bui vallen, maar groot zijn de hoeveelheden neerslag niet. Onder de wolken wordt het niet kouder dan 15 graden.

Morgen bevinden we ons aan de achterzijde van de storing in een straffe noordwestelijke wind. Aan zee trekt die wind aan tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk af en toe hard. Vanaf de Noordzee trekken uitgestrekte wolkenvelden over het land waaruit verspreid nog steeds wat lichte regen of een buitje kan vallen. Toch zijn er ook lange droge perioden en krijgt de zon vooral in de middag meer ruimte. Met 18 tot 20 graden is het wel erg koel.

Ook vrijdag, zaterdag en zondag voert de noordwestelijke wind, die wel geleidelijk minder sterk wordt, nog wolkenvelden vanaf de Noordzee aan. Alleen zaterdag kan daar lokaal nog een bui uit vallen, verder lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. De maxima lopen weer iets op en liggen in het weekend tussen de 19 en 24 graden.

Volgende week zomers warm

Vanaf maandag komt een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan in beweging en trekt onze kant op. De zon komt er hierdoor een stuk beter door en gaan de temperaturen snel omhoog. Maandag kan het in het zuiden al zomers warm worden, vanaf dinsdag lijken we een lange, warme periode in te gaan, met temperaturen tussen 25 en 30 graden.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto via Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.