Terug

Volg Hart van Nederland

Een erg nat begin van de nieuwe week

Weerbericht

4 apr 2022, 08:14

De laatste winterse kou heeft ons land nu wel echt verlaten, maar daar krijgen we een erg wisselvallige start van week voor terug. Het wordt een grijze bedoeling, met flink wat regen en weinig zon. Richting het weekend is er zelfs weer wat kans op natte sneeuw.

Vanochtend regent het eerst alleen in het noorden van het land, maar de regen breidt zich snel uit en tegen het eind van de ochtend regent het vrijwel overal. Het waait flink, met een vrij krachtige wind boven land, die zelfs hard tot stormachtig in het noordelijk kustgebied kan zijn. Langs zee komen daarbij zware windstoten voor tot wel 85 kilometer per uur.

Stevige plensbuien

Vanmiddag blijft het lang doorregenen en soms plenst het stevig door. Pas tegen het einde van de middag wordt het in het noorden en westen wat droger. De wind neemt geleidelijk wat in kracht af, maar het blijft stevig doorwaaien. De temperaturen lopen op naar maxima van 7 graden in Limburg tot 11 graden langs de kust.

Vanavond en komende nacht zijn er ook enkele drogere perioden, maar het blijft van tijd tot tijd (licht) regenen. De wind neemt tegelijkertijd verder in kracht af. Onder de bewolking dalen de temperaturen naar 5 graden in het noordoosten tot 9 graden in het zuidwesten van het land.

Het blijft grijs en nat

Morgen blijft het van tijd tot tijd regenen. Langs de westkust waait het nog vrij krachtig, maar op andere plaatsen houdt de wind zich rustiger. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noordoosten tot 12 graden in het zuidwesten. In de middag komen er enkele opklaringen voor en kan in het uiterste (zuid)westen zelfs de zon zich even laten zien.

Woensdag overheerst opnieuw de bewolking met zo nu en dan een gaatje voor de zon. In de ochtend vallen al een paar (lichte) buien, in de middag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het blijft daarbij stevig doorwaaien. Het wordt ietsje warmer, met temperaturen tussen de 10 en 12 graden.

Weer natte sneeuw?

Voor de dagen daarna is de verwachting nog wat onzeker, maar waarschijnlijk blijft het overwegend bewolkt en (sterk) wisselvallig. Vanuit het noorden probeert bovendien koudere lucht ons land te bereiken en daardoor is er op donderdag en vrijdag een kleine kans op wat natte sneeuw. De temperaturen blijven aan de lage kant voor deze tijd van het jaar.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto via Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.