Terug

Volg Hart van Nederland

De meteorologische zomer is begonnen, maar wanneer merken we daar iets van?

De meteorologische zomer is begonnen, maar wanneer merken we daar iets van?

Weerbericht

1 juni 2022, 08:51

Vandaag begint de meteorologische zomer, maar veel zullen we daar niet direct van merken. Het nieuwe jaargetijde start namelijk relatief koel, met temperaturen tussen de 16 en 20 graden. Toch is warmer zomerweer onderweg, zo voorspelt Weer.nl.

Vandaag is de kans op een enkele regen- of onweersbui het grootst in het noorden en oosten van het land. In het westen en zuiden blijft het vaker droog en daar komt ook de zon er het beste door. Er waait een zwakke tot matige wind en de temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 15 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 20 graden in het zuiden.

Kans op lichte vorst

Vanavond verdwijnen de buien en klaart het op, komende nacht is het helder en kan plaatselijk mist ontstaan. Het kwik gaat bovendien flink naar beneden: in het binnenland kan het hier en daar zelfs tot 3 graden afkoelen en daar is aan de grond ook een graadje vorst mogelijk. Langs de kust is het met zo'n 10 graden beduidend zachter.

Morgen begint opnieuw zonnig. In de loop van de middag ontstaan wat stapelwolken, maar daaruit zullen geen buien gaan vallen. Met weinig wind komt de temperatuur alweer iets hoger uit dan de afgelopen dagen: het wordt 17 graden in de kustgebieden, in het binnenland lopen de maxima lokaal op tot lokaal 22 graden.

Ook vrijdag belooft een stralende dag te worden. De wind draait en voert nog wat warmere lucht aan. Na een frisse nacht en ochtend stijgt het kwik al flink. In het noorden kan het tussen 18 en 22 graden worden, in de zuidelijke helft van het land komt de zomerse grens van 25 graden in zicht.

Nat Pinksterweekend

In het pinksterweekend wordt de verwachting wat onzeker. Nederland komt dan tussen een hogedrukgebied en een lagedrukgebied te liggen. Daaromheen cirkelen regen- en onweersbuien die ook ons land vanuit het zuiden proberen te bereiken. Zaterdag kan het zuiden er al mee te maken krijgen, zondag geldt dat waarschijnlijk voor het hele land.

Tussendoor is de zon wel steeds van de partij. Zowel zaterdag als zondag lopen de temperaturen uiteen van 18 graden in het noorden tot 24 in het zuiden. Ook maandag, tweede pinksterdag. kan nog een enkele regen- of onweersbui vallen, bij temperaturen tussen 18 en 22 graden.

Wat moet je doen bij onweer?!
1:19
Wat moet je doen bij onweer?!

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Beeld: Joyce Derksen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.