Terug

Volg Hart van Nederland

Sneeuwbuien trekken naar Nederland, plaatselijk kans op laagje wit

Weerbericht

17 jan 2023, 11:54

Deze week trekken sneeuwbuien ons land binnen. Er kan plaatselijk zelfs even een wit laagje komen te liggen.

De oorzaak van het naderende winterse weer is een lagedrukgebied, dat nu nog boven Noorwegen ligt. Deze zeer koude lucht wordt ook wel een 'polar low' genoemd, aldus Weer.nl. De depressie koerst nu op Nederland af.

De verwachting is dat vanaf woensdagavond de eerste sneeuwbuien zullen gaan vallen. Rond 18.00 uur bereikt het winterse weer de Waddeneilanden. Ook elders aan de kust kan het stormachtig waaien, met windstoten tot 85 km/u.

Sneeuwlaagje

Vooral in het oosten en zuidoosten van het land is kans op sneeuw. Het kwik daalt daar tot onder het vriespunt. In eerste instantie zal de sneeuw niet blijven liggen, maar als er genoeg valt kan dat regionaal al wel even gebeuren. In de kustprovincies zal hoofdzakelijk regen vallen, of hooguit smeltende sneeuw.

Donderdag overdag houden de winterse buien aan. In gebieden als de Limburgse heuvels kan het dan opnieuw wit worden. In het binnenland wordt het hooguit een graad of 2, aan zee is het iets minder koud met temperaturen rond de 6 graden.

Droog en koud

Vanaf het weekend komt een hogedrukgebied het land binnen. Daarmee wordt het zo goed als droog, en krijgen we een afwisseling van wolkenvelden en zon. Toch blijft het nog even koukleumen, overdag gaat de temperatuur uitkomen rond de 4 graden. Daarmee is het iets kouder dan gemiddeld in deze tijd van het jaar.

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.