Terug

Volg Hart van Nederland

Pas op de plaats na fraai lenteweekend: wisselvallige week voor de boeg

Weerbericht

8 apr 2024, 08:13

Na het fraaie lenteweekend moeten we deze week weer even pas op de plaats maken. Het belooft een grauwe en wisselvallige week te worden. Te beginnen met de maandagochtend. De dag begint grijs en grauw, er valt in groot deel van het land regen maar het is wel zacht voor de tijd van het jaar. In de ochtend ligt de temperatuur in vrijwel het hele land al op 10 graden of meer.

De dag begint rustig met alleen een enkele bui in het oosten van het land. De wind is, in vergelijking met het afgelopen weekend, flink gaan liggen. In het noordwesten is het een prachtig begin van de week en is er bijna geen wolkje aan de lucht, wel is het daar met zo'n 7 graden een beetje fris.

In de middag wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. In de kop van Noord-Holland en in Friesland en Groningen wordt het niet warmer dan 18 graden. In het zuiden van het land kan het 22, en misschien lokaal wel 23 graden worden.

Onweer- en hagelbuien

"Er ontstaan in de middag een paar buien, en de weermodellen zijn het nog niet helemaal eens met elkaar maar hoogstwaarschijnlijk vallen de meeste buien in de zuidoosthoek, Limburg, Gelderland en Overijssel. Daar kan ook nog een klap onweer, misschien wat hagel en flink wat windvlagen bijzitten. Op ander plekken blijft het bij een lichte bui", vertelt meteoroloog Jordi Huirne. Later in de middag is er nog wel ruimte voor de zon.

In de avond en in de nacht kan er af en toe een bui vallen. De temperatuur zakt weer tot 8 graden in het noorden tot rond de 10 graden in het zuiden.

Wisselvallige week

Dinsdag is opnieuw een grijze dag en laat de zon zich maar weinig zien. Het wordt 11 tot 13 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden, maar vergeleken met de voorgaande dagen is het wel veel koeler. "De wind gaat flink aantrekken en dalen de temperaturen."

De rest van de week blijft het wisselvallig met zo nu en dan een bui. In aanloop naar het weekend belooft het wel droger te worden en schiet de temperatuur omhoog. "Zaterdag kan het lokaal al weer 20 graden worden. Maar ook dan kan er een bui vallen."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.