Terug

Volg Hart van Nederland

Regen en onweer blijven maar komen: dit kun je verwachten

Weerbericht

3 mei 2024, 07:52

Het weer stelt ons land nog even op de proef met een mix van zon en regen. Pas in de loop van volgende week lijkt het tij weer te keren, voorspelt meteoroloog Jordi Huirne.

De dag start vrijdag mistig in het noordoosten, maar later klaart het op met temperaturen rond de 17 graden. Elders in het land is het een ander verhaal. "In de rest van het land is het bewolkt en regenachtig en daalt de temperatuur naar slechts 11 graden," vertelt Huirne. Vooral aan de kust maakt een harde zuidwestenwind het extra guur.

In de middag breken in het zuiden de wolken en wordt het daar met 15 graden aanzienlijk aangenamer dan in het midden van het land. Tegen de avond klaart het landelijk op, met een droge avond en nacht waarin de temperaturen dalen tot ongeveer 6 graden.

Onweer in het zuiden

De weersverschillen blijven groot binnen onze landsgrenzen. "Morgen is het in het noorden droog met zonnige perioden. In het zuiden is meer bewolking en vanaf de middag regen- en onweersbuien," voegt Huirne toe. Dodenherdenking lijkt in de zuidelijke helft van het land, inclusief Amsterdam en Den Haag, nat te gaan verlopen.

Zondag brengt de ochtend nog enkele buien met zich mee, maar in de middag en avond neemt de zon het over en stijgt het kwik naar 16 graden. Na het weekend blijft het wisselvallig, met verspreid over het land dagelijks kans op buien bij ongeveer dezelfde temperaturen.

Droog lenteweer

De echte verandering komt midden volgende week. "Vanaf woensdag krijgen we een overgang naar zonniger en droog lenteweer met oplopende temperaturen," voorspelt Huirne.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.