Terug

Volg Hart van Nederland

Tweedeling in het land: in het oosten volop lente, in het zuidwesten regen

Weerbericht

3 mrt 2024, 09:05

Waar ze in het oosten van het land vandaag weer een fraaie lentedag kunnen verwachten is het in het zuidwesten van het land een ander beeld. Daar valt zo nu en dan een spatje en in het vooral bewolkt. De temperatuur vandaag komt tussen de 9 graden in Zeeland tot wel 16 graden in het oosten.

In de ochtend komt er vanuit het zuidwesten bewolking waaruit een spat regen kan vallen. Vooral Zeeland krijgt hier mee te maken maar ook het westen van Brabant en het zuiden van Zuid-Holland kunnen wat neerslag verwachten. In de rest van het land blijft het grotendeels droog. Met windkracht 1 tot 2 staat er bijna geen wind.

Tweedeling

In de middag stijgt de temperatuur, en vrijwel overal worden de dubbele cijfers gehaald, met uitzondering van plaatsen in Zeeland. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden. In Limburg, in het oosten en noordoosten wordt het 15 tot 16 graden. "Lokaal kan het zelfs 17 graden worden", laat meteoorloog Jordi Huirne weten. Doordat er slechts een zwakke tot matige oostenwind staat is voelt het lenteachtig aan.

In Zeeland is het beeld heel anders. Het is er bewolkt en er valt hier en daar een spat regen. Ook in de middag komt het kwik niet boven de 11 graden uit. "Later in de middag gaat er een straffe wind uit het westen waaien en daalt de temperatuur een paar graden", vertelt Huirne verder. Daarbij kan ook een klein beetje motregen vallen.

In de avond zakt het qua temperatuur snel naar tussen de 4 en 7 graden. Ook in de avond blijft er (mot)regen vallen in het zuidwesten.

Weer nachtvorst volgende week

Maandag lijkt op zondag, behalve dat het een paar graden kouder is dan vandaag. Er is wel wat bewolking maar het blijft grotendeel droog.

Vanaf dinsdag neemt de bewolking toe en laat de zon zich nog maar weinig zien en gaat het meer regenen.

De rest van de week belooft droog te worden met een gemiddelde temperatuur rond de 10/11 graden. In de tweede helft van de week wordt het in de nacht weer kouder en kan er nachtvorst voorkomen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.