Terug

Volg Hart van Nederland

Temperaturen schieten omhoog: keert de tropische hitte terug?

Temperaturen schieten omhoog: keert de tropische hitte terug?

Weerbericht

28 juli 2022, 08:03

Na een reeks koelere dagen gaan de temperaturen donderdag weer omhoog. Op sommige plekken kan zelfs de zomerse grens van 25 graden worden aangetikt, verwacht Weer.nl. De zon schijnt volop, maar er drijft ook wat bewolking over. In Limburg is er kans op een bui.

De hogere temperaturen hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat vanaf de Noordzee over ons land trekt. Tegelijkertijd trekt er ook een storing over België en de zuidelijke helft van Duitsland waaruit boven het zuiden van Limburg een bui kan vallen. Verder blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind is zwak tot matig en de temperaturen lopen uiteen van 21 graden op de Wadden tot 25 of 26 graden in het zuiden van het land.

Morgen in Limburg een bui

Vanavond en vannacht trekken er nog wat wolkenvelden over het land. In het zuiden van Limburg kan daaruit lokaal nog een regen- of onweersbui vallen. In de rest van het land blijft het droog. Omdat er veel bewolking is, wordt het ook minder koud. De temperatuur daalt op de meeste plaatsen niet verder dan tussen de 12 en 15 graden.

Vrijdag begint bewolkt, maar vanuit het westen komt de zon er steeds beter door. Door de storing die boven België en Duitsland hangt kan er morgen in het zuiden van Limburg opnieuw een lokale regen- of onweersbui vallen. Bij een matige oostelijke wind wordt het op de Wadden zo'n 22 graden, in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 27 graden.

Tropisch zomerweer

In het weekend lijkt zaterdag de beste dag. Het is dan droog met flinke perioden met zon. In het noorden wordt het tussen de 21 en 24 graden, in het zuiden kan het kwik lokaal oplopen tot 28 graden. Zondag begint de dag nog met zon, maar later neemt de bewolking toe en trekt er in de loop van de middag en de avond een storing het land binnen. Mogelijk kan daaruit een enkele bui vallen. Het blijft vrij warm met maxima tussen de 22 en 27 graden.

Begin volgende week kan in het noordoosten nog een enkele bui vallen, dinsdag en woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Een zuidwestelijke wind voert dan warmere lucht aan, waardoor het in het zuiden op dinsdag en woensdag weer tropisch warm kan worden, tot rond de 32 graden in het uiterste zuiden van het land. Na woensdag draait de wind en wordt het opnieuw een paar graden koeler.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Beeld: Ab Donker

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.