Terug

Volg Hart van Nederland

Paasweekend: hogere temperaturen en zon, maar ook wat regen

Weerbericht

26 mrt 2024, 09:56

Na een frisse start van de week, waarbij de thermometer enkele graden boven het vriespunt bleef hangen, lijkt het paasweekend ons zachter weer te brengen. Volgens meteoroloog Dennis Wilt wisselen wolken en zon elkaar de komende dagen af. Ook wordt het weer een stuk warmer. Maar, zoals vaak bij Nederlands weer het geval is, ontkomen we niet aan wat regen.

"Vandaag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af maar blijft het wel droog," licht Wilt toe over de dinsdagochtend. De zuidoostenwind, die in de ochtend nog stevig doorwaaide, neemt in de middag af en draait naar het zuiden, waarmee zachte lucht onze kant op komt. Normaal gesproken zien we rond deze tijd van het jaar temperaturen van een graad of 12 in het midden van het land, maar we mogen ons verheugen op iets hogere waarden. "Uiteindelijk wordt het 12 graden in Groningen tot een graad of 16 in Limburg", aldus Wilt.

Vanavond kan er wat gespetter vallen, vooral in het westen kan dat gebeuren. "Morgenochtend zijn er wolkenvelden en valt er soms wat motregen, in de middag vooral nog lichte regen in het oosten en vanuit het westen meer zon," voegt Wilt eraan toe. De temperaturen blijven mild rond de 13 graden, ondersteund door een matige tot vrij krachtige zuidenwind.

Warmer in het paasweekend

De trend zet zich voort richting het paasweekend, met donderdag en Goede Vrijdag vergelijkbare temperaturen. Wel is er een kans op regen, vooral in de ochtenduren, en blijft het waaien. "In het paasweekend blijft het ook niet overal droog, maar krijgen we wel weer wat vaker de zon te zien," verduidelijkt Wilt. "Met een afnemende en naar oost draaiende wind kunnen we dan ook weer lentetemperaturen verwachten rond 16 graden."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.