Terug

Volg Hart van Nederland

Koud vandaag? Het wordt de komende dagen nog veel kouder

Weerbericht

7 dec 2022, 09:19

Het wordt wellicht krabben geblazen als je woensdagochtend met de auto van huis moet, want we beginnen de dag met temperaturen rond het vriespunt. Vooral in de opklaringen kan het soms snel afkoelen, voorspelt Weer.nl.

Her en der komen woensdag nog wat buitjes langs, maar ook de zon laat zich vandaag af en toe zien. De wind komt aan zee uit het noordwesten en bereikt daar windkracht 4 à 5, verder landinwaarts is de wind meer westelijk en zwak tot matig.

In de middag neemt de bewolking toe en ook gaan er trekken er wat meer buien over het land. Ondertussen komt langzaam wat koudere lucht onze omgeving binnen, waardoor later op de dag bij die buien ook wat natte sneeuw of hagel kan voorkomen. De temperaturen komen uit tussen 5 en 7 graden.

Steeds kouder

Na woensdag wordt het steeds kouder. Komende nacht komt de temperatuur langs de oostgrens opnieuw rond het vriespunt uit. Er is veel bewolking en er blijven buien vallen, met daarbij ook kans op wat winterse neerslag. Ook donderdag is dat nog het geval.

Donderdagmiddag klaar het in het noorden flink op, maar het wordt niet warmer dan een graad of 4. De nachten erna worden nog kouder, waarna de temperaturen in het weekend overdag uitkomen tot net boven het vriespunt.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.