Terug

Volg Hart van Nederland

Weer slaat compleet om: gure wind en hagel, mogelijk vorst

Weerbericht

13 apr 2024, 10:36

De lente lijkt even een pauze in te lassen, en je zal misschien ook weer je winterjas van stal moeten halen. Want na een zaterdag met aangename temperaturen en sluierbewolking, verandert het weerbeeld de komende dagen aanzienlijk. Weerman Robert de Vries voorspelt dat het weer vanaf maandag guur wordt, met dalende temperaturen en neerslag.

"In de nacht naar zondag trekt een zwak front over met in het noorden wat licht gespetter", zegt de Vries. De zondag start met enige opklaringen en biedt ruimte voor zon, maar het wordt frisser dan de voorgaande dagen. De temperaturen variëren van 12 graden in het noordwesten tot 17 graden in het zuidoosten van het land. "De wind komt uit het westen en is matig boven land, maar in het noordelijk kustgebied ook vrij krachtig," licht De Vries toe.

De weerman waarschuwt dat het weer vanaf maandag verder omslaat. "De komende week ziet er guur uit, met middagtemperaturen rond de 10 tot 11 graden en een stevige wind uit het noordwesten die het nog kouder doet aanvoelen," aldus De Vries. Naast koude wind wordt er ook wisselvalligheid verwacht met regelmatig buien die mogelijk gepaard gaan met hagel.

Mogelijk vorst

Later in de week blijft het fris, met een afname in wind en een heldere hemel die mogelijk tot vorst aan de grond leidt, vooral in het binnenland. "Als het later in de week opklaart en de wind afneemt, kan het in het binnenland zelfs tot grondvorst komen," voorspelt De Vries.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.