Terug

Volg Hart van Nederland

Weer een weerrecord verpulverd: negende zomerse dag in juni is een feit

Weerbericht

17 juni 2023, 16:29

Alweer een weerrecord: de maand juni heeft de meeste zomerse dagen ooit! Zaterdag was het aan het begin van de middag 25 graden. Hiermee was het de negende zomerse dag in juni op een rij volgens Weeronline, en dat is meer dan het 47 jaar oude record van acht zomerse dagen.

Het record van acht zomerse junidagen stamde uit 1976. De warmste dag van de reeks van dit jaar was zondag 11 juni met 30,3 graden. Dit was de enige tropische dag. Weeronline verwacht dat de recordreeks nog niet voorbij is. Het online weerplatform voorspelt dat het zondag de tiende zomerse dag wordt. Het wordt dan in De Bilt 29 à 30 graden.

Het warme, droge weer heeft ook een schaduwkant. We zien hierdoor minder vlinders:

Schaduwkant van het warme weer: steeds minder vlinders te zien
1:52
Schaduwkant van het warme weer: steeds minder vlinders te zien

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.