Terug

Volg Hart van Nederland

Vriendelijk en rustig zomerweer houdt aan dit weekend

Weerbericht

1 juli 2022, 08:12

Na het stevige buien- en onweersgeweld van gisteren, laat in de middag en in de avond, ziet het er vandaag en komend weekend een stuk rustiger uit. Vandaag schijnt de zon weer geregeld en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperaturen zijn daarbij nog steeds aangenaam.

Gisteren tikte het kwik in het oosten van het land nét de 30 graden niet aan. Het warme weer werd door de flinke onweersbuien het land uitgeduwd. Vrijwel overal was er neerslag met hier en daar flinke windvlagen, soms tot 85 kilometer per uur, dat meldt Weer.nl. De meeste regen viel in een strook van Limburg via de Achterhoek en Twente naar Drenthe en Groningen. In Twente viel op diverse plaatsen tussen 25 en 30 millimeter, maar ook op veel andere plaatsen, verspreid over het hele land, lieten de buien tussen 10 en 20 millimeter aan regen achter.

Inmiddels heeft het buiengebied ons land weer verlaten. In het oosten komt eerst nog wat bewolking voor, in het westen schijnt de zon meteen al en later gebeurt dat ook in de rest van het land. Er ontstaan wel stapelwolken die vanmiddag samen kunnen klonteren en waaruit nog wat neerslag kan vallen. Ze lijken echter in het niets meer op die van gisteren. Er waait vandaag een vlagerige zuidwestelijke wind en de temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 19 graden aan zee tot 23 in het oosten.

Mooi weekend

Vanavond en de komende nacht is het droog en zijn er flinke opklaringen. Hier en daar ontstaat een mistbank. Het koelt flink af. Op veel plaatsen daalt het kwik tot rond 10 graden. Op de campings wordt het dan even lekker tegen elkaar aankruipen om de frisse nacht door te komen.

Morgen en zondag zijn dagen waarop de zon er goed doorkomt, maar waarop ook stapelwolken ontstaan. Vooral zondagmiddag zou daar, en dan met name in het noorden van het land, nog een lokale bui uit kunnen vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Beide dagen waait er een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en lopen de temperaturen op tot tussen 20 en 25 graden. Zondag is het een graadje koeler.

Volgende week een fractie koeler

Ook begin volgende week verandert in dit weerbeeld eerst nog niet veel. Vanaf dinsdag draait de wind naar richtingen tussen west en noordwest en wordt de aangevoerde lucht nog een fractie koeler.

De temperaturen vallen dan terug naar een niveau van tussen 18 graden in het noordwesten en 22 graden in het zuidoosten van het land. De zon komt er nog steeds door, maar zwakke storingen kunnen ons land vanaf de Noordzee wel bereiken. Af en toe drijven dan ook gebieden met bewolking en vooral in het noorden kan daar soms ook wat regen of een buitje uit vallen, al stellen de hoeveelheden weinig voor. Veel vaker schijnt gelukkig de zon en daarmee houdt het vriendelijke karakter van het weerbeeld aan.

Beeld: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.