Terug

Volg Hart van Nederland

Vluchten vertraagd door sneeuwval, geen problemen op Schiphol

Weerbericht

20 jan 2023, 11:27

De sneeuwval heeft vrijdagochtend gezorgd voor wat vertraagde vluchten op Rotterdam The Hague Airport. Schiphol heeft geen last van het weer en op Eindhoven Airport was de overlast tot rond 10.30 uur beperkt, maar door aanhoudende sneeuwval wordt vertraging later op de dag niet uitgesloten.

Door de weersomstandigheden zijn vrijdagochtend vier of vijf vluchten met vertraging vertrokken vanaf Rotterdam The Hague Airport, laat een woordvoerder weten.

"Vanmorgen vroeg lag er ijs op de start- en landingsbaan, waardoor vluchten vertraagd zijn vertrokken." De problemen deden zich voor 08.00 uur voor, zegt ze. Daarna kon het vliegverkeer worden hervat. "Inmiddels is alles wat moest vertrekken vertrokken." Voor aankomende vluchten waren er geen gevolgen, aangezien die pas na 08.00 uur aankwamen.

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport ondervond vrijdag in het eerste deel van de ochtend geen grote problemen door de sneeuwval, geeft een woordvoerder aan. "We zien dat het nu goed doorsneeuwt, dat zou voor wat vertragingen kunnen gaan zorgen." De luchthaven adviseert reizigers de website goed in de gaten te houden. Schiphol meldt geen last te hebben van het weer. De verwachting is dat dat ook niet gaat gebeuren.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.