Terug

Volg Hart van Nederland

Vandaag kans op (winterse) buien, maar warm lenteweer in zicht

Weerbericht

9 apr 2022, 08:52

Het is vandaag een komen en gaan van (winterse) buien, maar het duurt niet lang meer tot het mooie voorjaarsweer weer terugkeert. Mocht je vandaag naar buiten gaan is een paraplu of regenjas geen overbodige luxe. Dat meldt Weer.nl.

Door een noordwestelijke stroming kunnen we de hele ochtend en middag buien ons land verwachten. Vooral vanmiddag kan er ook regelmatig hagel bij de buien zitten, misschien een klap onweer, en ook komen er flinke windvlagen bij voor.

Fris weer

De buien duren meestal maar kort en dan kan het tussendoor weer snel opklaren. Dat betekent dat we ook aardig wat van de zon gaan zien vandaag. In Zeeland en Zuid-Limburg zou het wel eens de hele dag droog kunnen blijven. Door de noordwestenwind is het wel fris vandaag. Het is op de meeste plaatsen op z’n hoogst een graad of 8. In de zuidelijke provincies wordt het 9 of 10 graden, maar het zal overal wat frisser aanvoelen.

Vanavond trekken de buien weg en vannacht klaart het op. In het binnenland kan het vannacht een graadje vriezen. Morgen is het bijna overal droog. In de noordelijke helft kan een lokaal buitje vallen, maar veel stelt het al niet meer voor. Er staat minder wind en de temperatuur komt dan al iets hoger uit.

Volgende week hogere temperaturen

Na het weekend gaat de wind draaien en dan keert het warme lenteweer weer terug. Maandag wordt het gemiddeld 14 graden en dinsdag schiet de temperatuur omhoog tot boven de 20 graden. Woensdag zakt het kwik weer gemiddeld onder de 20 graden maar blijft het aangenaam voor de tijd van het jaar. De nachtvorst verdwijnt, de minima komen niet lager uit dan 5-10 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.