Terug

Volg Hart van Nederland

Na sneeuw en gladheid staat een fris weekend voor de deur

Weerbericht

20 jan 2023, 23:25

De koude temperaturen van afgelopen dagen houden ook dit weekend nog aan. Er staat een fris weekend voor de deur, waarin de temperatuur niet boven de 5 graden uitkomt.

Vrijdag genoten veel mensen van sneeuwpret. Vooral in het zuiden van het land ontstonden flinke sneeuwbuien. In de provincies Gelderland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant gold code oranje wegens sneeuwval en gladheid op de weg.

Fris weekend

Na een koude nacht blijft het op de meeste plekken tot zeker halverwege de ochtend vriezen. Ook is het nog steeds glad op de weg. In de kustgebieden breekt de zon al snel door, terwijl in de rest van het land – en dan met name in het oosten – de bewolking hardnekkiger wordt. Het blijft in de ochtend op de meeste plekken wel droog, al kan er het in het noordwesten nog een winterse bui ontstaan.

's Middags is het aan de kust zo'n 4 graden, in het zuiden van Limburg blijft de temperatuur hangen rond het vriespunt. In de late middag begint het kwik verder te dalen. In de nacht naar zondag kan het boven een eventueel sneeuwdek matig vriezen.

De week wordt zondag afgesloten met een zonnige ochtend, vooral in de westelijke helft van het land. In het oosten krijgen wolkenvelden echter alweer snel de overhand. Uit die bewolking kan in Limburg of direct langs de oostgrens in de late middag of avond een vlokje sneeuw vallen. De temperatuur in de Limburgse heuvels komt mogelijk niet boven het vriespunt uit. In het midden van het land wordt het 2 graden en aan de kust 5 graden.

Volgende week minder koud

Het blijft daarna nog een paar dagen koud, maar vanaf woensdag is het alweer gedaan met het koude weer. De kans op neerslag neemt toe en de temperatuur gaat omhoog. In de nachten lijkt het ook weer klaar met de vorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.