Terug

Volg Hart van Nederland

Schaatsenslijpers bereiden zich voor op drukte dankzij vrieskou

Weerbericht

13 dec 2022, 18:55

Schaatsenslijpers en schaatswinkels verwachten de komende dagen veel schaatsen te moeten slijpen vanwege de aanhoudende vrieskou. Ze zien dat de drukte langzaam begint toe te nemen en bereiden zich daarop voor.

Bij Magazijn Blijdorp in Rotterdam zijn er dinsdag zo'n 30 schaatsen geslepen."Sinds vorige week donderdag nam de drukte toe", zegt eigenaar Richard Boot. "Ik verwacht dat het woensdag en donderdag nog drukker wordt." De eigenaar zegt voorbereid te zijn als het stormloopt. Wel raadt hij iedereen aan om langs te komen voor de drukte omdat er dan met een wachtlijst wordt gewerkt.

"Het is hier al een paar dagen windstil geweest", zegt Olivier Goud van Koole Sport in Middelburg. "Ik vermoed dat we donderdag al kunnen schaatsen op natuurijs." Goud moet niet alleen meer schaatsen slijpen, ook ziet hij dat er meer schaatsen worden verkocht. Hij zet daarom extra personeel in en blijft langer open om alle vraag aan te kunnen.

Korte duur

Jan Glas van Glas Sport in Joure (Friesland) verwacht echter dat de kou van korte duur zal zijn. "Er ligt nog geen ijs hier en de ijsmeesters zijn nog niet bij elkaar geweest." Volgens Glas is het weer nog vrij zacht, en hij denkt dat het niet heel lang blijft vriezen. Dinsdag heeft hij maar acht paar schaatsen geslepen. Glas zegt dan ook niet bang te zijn om straks de mogelijke stormloop niet aan te kunnen. "Friezen zijn vrij nuchter, we maken ons niet zo druk."

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.