Terug

Volg Hart van Nederland

Schaatsen kunnen uit het vet: ‘Komend weekend kan er geschaatst worden’

Schaatsen kunnen uit het vet: ‘Komend weekend kan er geschaatst worden’

Weerbericht

29 nov 2023, 14:03

Als de temperatuur onder het vriespunt komt begint het bij veel Nederlanders al te kriebelen: wanneer kunnen we weer het ijs op? Mogelijk goed nieuws want het gaat meerdere dagen vriezen.

Aanstaande vrijdag begint de meteorologische winter met koude temperaturen variërend van -1 tot -7 graden gedurende de nacht en vroege ochtend. In het oosten van het land bestaat de mogelijkheid van een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, aldus Weeronline.

Meteorologisch gezien begint de winter op 1 december. Vrijdag is het begin van de meteorologische winter en wordt het meteen de koudste dag van de week. 's Nachts en vroeg in de ochtend daalt de temperatuur naar -1 tot -4 graden, met mogelijk zelfs -5 graden in het oostelijke deel van het land. Volgens het weerbureau zou het op de koudste plekken zelfs -7 graden kunnen worden, waardoor sommige kunstmatige ijsbanen mogelijk gebruikt kunnen worden.

Vorig jaar in december konden we ook voor het eerst schaatsen op natuurijs, de schaatsbanen werden toen goed bezocht:

Eerste matige vorst en dat betekent schaatsen op natuurijs!
1:35
Eerste matige vorst en dat betekent schaatsen op natuurijs!

Veel kouder dan vorig jaar

Dit jaar start de meteorologische winter kouder dan vorig jaar. Op 1 december van vorig jaar waren de temperaturen 6 graden in het oosten en 9 graden aan de kust, wat volgens Weeronline als normaal wordt beschouwd voor de middagtemperaturen rond deze tijd van het jaar.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.