Terug

Volg Hart van Nederland

Rode Kruis deelt water en ijsjes uit aan asielzoekers bij azc in Ter Apel

Rode Kruis deelt water en ijsjes uit aan asielzoekers bij azc in Ter Apel

Weerbericht

19 juli 2022, 15:35

Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel wordt door het Rode Kruis ijsjes en drinken uitgedeeld door het Rode Kruis. In het zuidoosten van Groningen is het dinsdagmiddag gemiddeld 37 graden. Medewerkers delen ook doeken uit waarmee wachtende asielzoekers zich kunnen beschermen tegen de zon.

Door grote drukte staan asielzoekers uren in de hitte tot ze zich kunnen aanmelden. Om enige verlichting te bieden, deelt het Rode Kruis drinken en eten uit. Ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) deelt dinsdag extra drinken en ijsjes uit.

Het COA plaatste twee weken geleden al luifels om wachtende asielzoekers te beschermen tegen zon en regen. Honderden asielzoekers slapen er ook onder, uit vrije wil. Ze willen dicht bij het aanmeldcentrum blijven om op tijd te zijn voor hun identificatie en registratie.

Ziek personeel

Het Rode Kruis kampt met ziekmeldingen en verwacht daarom pas rond 15.00 uur te kunnen beginnen met uitdelen. Het is niet bekend of de hulporganisatie dat woensdag ook gaat doen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.