Terug

Volg Hart van Nederland

Regenpak aan: natte en winderige week voor de boeg

Weerbericht

6 juni 2022, 10:59

Lekker weer voor de bomen en planten, minder weer voor ons. Ook vandaag kunnen we flink wat neerslag verwachten en daarnaast kan het ook nog hard gaan waaien. Van de temperatuur moeten we het ook niet hebben, het kwik loopt op tot maximaal 15 graden aan de kust tot 20 graden in het zuidoosten van het land.

Dit weekend kwam het op veel plekken al met bakken uit de hemel met code geel tot gevolg in Zuidoost-Nederland. Straten stonden blank en campings kwamen onder water te staan. Zo erg als dit weekend zal het vandaag niet worden. In de ochtend schijnt de zon en is het nog best goed te doen, maar in de middag kunnen we onze borst opnieuw natmaken, letterlijk.

Buien

De eerste buien zullen aan het begin van de middag vanuit het noordwesten ons land binnenkomen. In bijna het hele land valt dan weer enige tijd regen, waarbij de meeste neerslag in het noorden valt. In het zuiden valt minder en op sommige plekken kan het daar zelfs helemaal droog blijven. Het wordt maximaal 20 graden, maar door de stevige zuidwestenwind kan het iets frisser aanvoelen.

In de avond wordt het langzaam droger en zijn er zelfs opklaringen. Het zomerzonnetje kan zich op sommige plaatsen nog even laten zien. Op de meeste plekken gaat de wind liggen, maar in het noorden neemt de wind juist flink in kracht toe; op de Wadden kan de wind aantrekken tot hard (windkracht 7), met daar mogelijk ook forse windstoten tot 75-80 kilometer per uur.

Net als vandaag kunnen we morgen ook een paar buien verwachten. In vergelijking met vandaag stelt dat weinig voor, maar over een mooie zomerdag kunnen we ook niet spreken. Het wordt tussen de 16 en 21 graden en tussen de buien door is er soms ruimte voor de zon. In de avond klaart het op sommige plekken op.

Beste dagen deze week

Woensdag begint het droog met vooral  noorden en oosten nog wat zon. De bewolking neemt echter al snel toe vanuit het zuidwesten en in de loop van de ochtend en middag volgen perioden met regen. Met temperaturen van 17-22 graden is het warmer dan op de dinsdag.

Op papier lijkt donderdag de zonnigste dag te worden deze week. Er komen nog enkele buien voor, maar tussendoor schijnt de zon. Met maxima rond de 20 graden is het aangenaam.

Wisselvallig weekend

Vrijdag en aankomend weekend lijkt het wisselvallig te worden. De wind trekt aan, zon en perioden met neerslag wisselen elkaar af en de temperatuur ligt veelal rond of iets boven de 20 graden.

Beeld: Jos Hebben, Altweerterheide

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.